PERS
REACTIES

Leer-Gang Euritmie in het sociale leven

Onder leiding van Annemarie Ehrlich gaat na de zomer van 2019 de Leer-Gang Euritmie in het sociale leven van start in het Vreedehuis te Den Haag.
In deze driejarige leergang staan centraal het scholen van het eigen instrument (de mens) met behulp van oefeningen uit de euritmie, het ontwikkelen van vaardigheden voor het sociale leven (waarnemen, luisteren, bewustwording en zelfstandigheid) en het ervaarbaar maken van de werkzaamheid van de levenskrachten in de euritmie, noodzakelijke kwaliteiten als compensatie voor de digitale wereld waarin we leven.

Deze euritmische bewegingsoefeningen kunnen ons een diepe innerlijke ervaring en begrip geven over wat het betekent onderdeel te zijn van een groep en de rol die we daarin kunnen spelen. Aan de hand van deze ervaringen kunnen we onszelf en andere mensen in de sociale omgeving waarin we leven op een andere manier gaan waarnemen. Als resultaat kunnen we daaruit de motivatie en bereidheid ontwikkelen om onze manier van handelen en ons gedrag te veranderen op persoonlijk en maatschappelijk vlak. Andere mensen kunnen we niet veranderen, wel kunnen we ons eigen gedrag veranderen en daarmee verandering om ons heen initieren.

Er zal 2 x per maand op de maandagochtend worden gewerkt:
09.00-10.30 uur euritmie
10.30-11.00 uur pauze
11.00-12.00 uur biografische elementen, gesprek, spreekkunst, 
                          antroposofie
12.00-13.00 uur euritmie

Voor 2019 zijn de data al bekend:
9 september
23 september
7 oktober
4 november
18 november
2 december
16 december

Van de deelnemers (minimaal 24) wordt gevraagd om thuis te oefenen.
De leergang is bedoeld voor mensen die in hun dagelijks leven groepsprocessen begeleiden. Ook andere geinteresseerden in deze leergang kunnen contact opnemen.
Kosten per maand 50,00 tot 110,00 euro naar eigen inschatting.

Annemarie Ehrlich is 1 van de oprichters van de Euritmie Academie in Den Haag en oprichtster van het Instituut voor Eurythmie in werkgebieden. Ze heeft 20 jaar als euritmiste op scholen en 20 jaar in de Euritmie Academie gewerkt. Ze geeft nog steeds cursussen in binnen- en buitenland. (www.ewl-institute.com/home-du)
In deze leergang wordt zij bijgestaan door enkele van haar euritmie-collega's en door Mar-Lin Schut.
Mar-Lin was klassenleerkracht in de Vrije School Den Haag, biografisch en loopbaanconsulent. Ze startte in 1997 haar bedrijf Spraakmakend studio voor spreekkunst. Mar-Lin werkt nu als theatermaker, voordrachtskunstenaar, coach en initiator. (www.spraakmakend.nl)

Voor de orientatiebijeenkomst op woensdag 6 maart 2019 zie: Agenda en Nieuws

Op 6 maart 2019 is er een orientatiebijeenkomst in het Vreedehuis,
Riouwstraat 1 te Den Haag.
Inloop vanaf    19.30 uur                Opgeven en informatie bij:
Aanvang          20.00 uur                Mar-Lin Schut
Einde               21.30 uur                email mschut@spraakmakend.nl
Uitloop tot        22.00 uur                mobiel    06 54 24 11 33
Mar-Lin Schut interviewt

Mar-Lin Schut houdt dit najaar drie interviews. In oktober ontving zij de 90-plusser Annemarie Ehrlich. De ongeveer 50 aanwezigen werd een blik geschonken op de gebeurtenissen rond de maanknopen in haar leven, afgewisseld met een paar mooie liedjes van Eric van der Toorn.

Het interview met Annemarie zal een vervolg krijgen op woensdag 21 november wanneer het publiek ruim de gelegenheid krijgt om mee te bewegen. Zij zal ingaan op vragen van de aanwezigen. Hiernaast zal ze oefeningen met de zaal doen, zoals ze al tientallen jaren doet in binnen- en buitenland vanuit het Instituut voor Eurythmie in Werkgebieden.

Op woensdag 12 december interviewt Mar-Lin Volkert Engelsman, directeur van Eosta. Volkert heeft dit jaar de duurzame troonrede gehouden en stond in 2017 op nummer 1 in de duurzame top 100 van Trouw. Het vraaggesprek met kunstzinnige intermezzi gaat over leven en werk: Hoe loopt het lot?

voor praktische info: zie studio Agenda
studio 2

In ons mooie pand aan de 2e Schuytstraat 224 hebben we op de bovenste verdieping een tweede studio gebouwd, zodat er door Mar-Lin en Caroline gelijktijdig kan worden lesgegeven. Hoera!
Het is een heerlijk lichte ruimte.

<< Vorige 1 2 Volgende >>