Spraakmakend studio voor spreekkunst adviseert en traint mensen in spreken. Want goed kunnen communiceren, presenteren en acteren is niet vanzelfsprekend. Het is een kunst. Spreken is meer dan een vaardigheid alleen. Het biedt de mogelijkheid om jezelf te laten zien en de ander te ontmoeten. Spraakmakend draagt op enthousiasmerende en kunstzinnige wijze bij tot persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing ­ zowel zakelijk als privé.

Werken aan spreken

    Spreken doe je op je eigen unieke wijze. Je bent je daarvan maar ten dele bewust. Tijdens een training werk je met taal door middel van je lichaam, stem, adem en uitspraak. Je maakt optimaal gebruik van je stem en ervaart wat jouw spreekgewoontes zijn. Door spreekkunst doe je zelfkennis op en ontwikkel je een stijl die aan jezelf recht doet.

Kunstzinnige aanpak

    Vast onderdeel van een training spreekkunst is het werken met literatuur. Verhalen, toneelteksten en gedichten leveren volop inspirerende stof tot spreken. Daarbij ontdek je het samenspel van inhoud en vorm. Door spreekkunst leer je de belangrijkste spreekstijlen onderscheiden en hanteren.
    Beweging is een belangrijk element in de trainingen. Houding, gebaren en mimiek hangen direct samen met spreken. De bewegings- en spreekoefeningen zijn verrassend en ontspannend. Je ervaart ritmes, tempo en dynamiek in de taal. Je ontdekt het wezenlijke verschil tussen medeklinkers en klinkers. Door spreekkunst ontwikkel je nieuwe expressiemogelijkheden.

Doel

    De doelen voor de deelnemers zijn heel divers en persoonlijk. In het algemeen geldt: je boekt duidelijk vooruitgang met communiceren, presenteren en acteren. Je vergroot je vrijheid en plezier in het spreken. Je versterkt je innerlijke kracht. Je komt tot spreekkunst doordat je je gevoel kunt laten spreken met gebruikmaking van spreektechnieken. Door spreekkunst word je meer jezelf.